LUNA COHEN & JOEL MORENO CODINACHS

Luna Cohen és brasilera i una de les principals representants de la música del seu país a Catalunya. Joel Moreno és guitarrista barceloní i forma part de diversos projectes de jazz i música brasilera. El resultat d’aquest duo és un directe amb un llenguatge amb identitat pròpia, fresc, alegre i farcit de creativitat. En el repertori combinen temes propis amb versions de grans clàssics brasilers. Un viatge des de les sonoritats més íntimes a les més extravertides d'aquesta música.

Luna Cohen (veu) Belo Horizonte (Brasil), 1976

 

Es va traslladar del seu Brasil natal a Barcelona per acabar els estudis de Belles Arts. Tot i aixì, es va deixar portar per les seves  inquietuds musicals i es va matricular a l’escola que tenia al costat de casa, el Taller de Músics, on va ser deixeble de Joan Chamorro i, sobretot, del vocalista  Errol Woiski.

Els seus primers passos com a músic professional els va fer amb el pianista Martí Ventura i el saxofonista Guim Garcia. En la seva prolífica carrera ha treballat també amb Jorge Rossy, Marc Ayza, Abel Boquera, Enrique Oliver, José Alberto Medina i, en l’àmbit del pop-rock, amb David Brown —del grup Brazzaville— i l’arranjador i productor Carles Delgado. També ha col·laborat amb els productors de música electrònica Leo Cavallo i Dani Trujillo. 

El 2012 va publicar el CD Estrada do sol (Temps Record), amb el qual va iniciar una carrera discogràfica amb molt d'èxit com a solista. El disc es va presentar entre d'altres, en  espais emblemàtics com la sala Jamboree i la Nova Jazz Cava de Terrassa i va gaudir d’un notable ressò mediàtic. Aconseguint l’any 2013 el Premi Enderrock 2013 a la Millor Nova Proposta de Jazz. 

Durant el 2012, Luna Cohen també va actuar a duet amb el  llegendari Jayme Marques.

En el 2014 ha publicat  l'àlbum Flor do Cerrado, treball que està considerat per la crítica especialitzada, com la seva obra de maduresa. 

En paral.lel, col·labora en un projecte musical amb l'Organització Mundial de la Salut  per a la sensibilització i visualització de les persones afectades per la malaltia de Chagas.

Joel Moreno Codinachs (guitarra) Barcelona, 1973

 

És un dels guitarristes més reputats de les darreres fornades del jazz nacional. Deixeble de Mario Rossy i Albert Cubero, va completar els seus estudis a La Haia, on va ser deixeble de Eef Albers, Peter Nieuwerf i Heijn van de Geijn, i a Nova York, on va estudiar a la New York University becat per La Caixa i va gaudir de l’oportunitat de compartir experiències amb Peter Bernstein, John Scofield i Jean Michel Pilc. A la ciutat dels gratacels va enregistrar el 2009, als llegendaris estudis Systems Two i amb músics nord-americans, el seu primer disc en solitari, Emergexit (Errabal, 2010), saludat per la crítica i el públic, i amb un tema seleccionat per formar part del CD Jazz From Catalonia 2010, que edita el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

A banda de la seva carrera en solitari, Moreno Codinachs és professor de música i arranjador, i ha col·laborat amb músics de la categoria de Martí Ventura, Oriol Roca i el grup Folkincats i, sobretot, acompanyant a cantants —en formació de duet o no— com Sabina Witt, Diana Palau i, com no, Luna Cohen.